★ Blog ★

Blog
Ron Sexsmith geïnspireerd door afscheid van Toronto

Een liedje, een mooi melodietje en de beelden zo voor je zien als een film, dat is het exclusieve domein van de Canadese singer-songwriter Ron Sexsmith. Wat hij nu weer doet met Man At The Gate (1913), het prijsnummer van zijn dertiende plaat The Last Rider, grenst weer aan het ongelofelijke. De man op de foto, die bij de ingang van een park staat, komt een eeuw later zo weer tot leven.

Blog
Justin Townes Earle doet alles compleet anders

Justin Townes Earle gooit alles op de schop. Hij is verhuisd en wordt vader. Hij heeft muzikantenstad Nashville, waar hij al zijn vorige platen had opgenomen, verlaten om met producer Mike Mogis (Bright Eyes) in Omaha, Nebraka te gaan werken aan zijn zevende en meteen ook maar zijn beste album Kids In The Street. Op 26 mei komt dit New West labeldebuut uit. Sugar Mountain mocht er alvast naar luisteren.

Blog
Whiskey Myers brengt Southern rock de 21e eeuw in

Het is altijd wat verleidelijk om Southern rockbands allerlei sentimenten uit de Amerikaanse burgeroorlog aan te wrijven. Natuurlijk dweept ook Whiskey Myers met het imago van de Southern man die we al kenden van Lynyrd Skynyrd, maar brengt hem wel geloofwaardig de eenentwintigste eeuw binnen.

Blog
Paul Weller blijft zich eeuwig vernieuwen

Waar de gemiddelde gearriveerde popster al zo rond z’n veertigste niet een fatsoenlijke plaat meer uitbrengt, daar gooit Paul Weller er juist nog eens een schepje bovenop. ‘Pushing sixty’ staat de vroegere frontman van The Jam en The Style Council met A Kind Revolution, z’n dertiende als soloartiest, nog altijd in de artistieke frontlinie. Je hoort altijd weer dingen die hij nog niet eerder heeft gedaan. Een voorbeeld voor alle singer-songwriters. Op 9 juni staat hij in Paradiso.

Blog
Daniel Romano breit rare staartjes aan zijn songs

Een hoge productie, zonder dat het lopende band-werk wordt, dat is wel besteed aan Daniel Romano. Bijna elk jaar een nieuwe plaat, bijna elk jaar een totaal andere plaat. Hij zet de luisteraars graag op het verkeerde been. Dat doet hij ook weer op zijn zevende plaat Modern Pressure. Sugar Mountain mocht deze topplaat alvast beluisteren. Op 19 mei is die officieel uit. Op 4 september staat Romano in Paradiso.

Blog
Baptiste W. Hamon doet belangwekkende muzikale uitvinding: Franse Americana

In ons land bestaat de mix van onze moerstaal of streekdialect met Americana al jaren. Wie de eerste was, is voer voor een nationale discussie, maar er zijn voorbeelden te over. Van Normaal, Rowwen Hèze, Daniël Lohues, tot Sugar Mountain’s eigen ambassadeur JW Roy, ze doen of deden het allemaal. Baptiste W. Hamon komt de eer toe de Franse variant van Americana te hebben uitgevonden.

Blog
Een X-ray van Gemma Ray

Uitzonderingen daargelaten, zijn singer-songwriters doorgaans niet van die goede gitaristen. Alle concentratie gaat zitten in de vocale voordracht. Zoiets valt…

1 2